تعداد بازدید: 121
زبان : فارسی

نشست‌محیط‌زیست‌داستان‌مند در دانشگاه‌شیراز

نشست‌محیط‌زیست‌داستان‌مند در دانشگاه‌شیراز

تاریخ درج خبر : 1403/10/10
منبع : درون سازمانی

نشستی با عنوان «محیط زیست داستان‌مند» در سالن دکتر کریمیان دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز و به دعوت انجمن علمی محیط زیست این دانشکده برگزار شد.

نشستی صمیمی با عنوان محیط زیست داستان‌مند در دانشگاه شیراز برگزار شد

نشستی با عنوان «محیط زیست داستان‌مند» در سالن دکتر کریمیان دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز و به دعوت انجمن علمی محیط زیست این دانشکده برگزار شد. در این نشست که با حضور دکتر نرگس کریمی‌نژاد، عضو هیئت علمی بخش مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه شیراز و سخنرانی مهدی میرعظیمی، نویسنده و ایده‌پرداز داستانی، و مشارکت جمعی از دانشجویان همراه بود، موضوعات متعددی پیرامون حفاظت از محیط زیست با رویکرد داستانی مطرح شد.

مهدی میرعظیمی در این نشست، با اشاره به نقش داستان و اصول داستانی در فرهنگ‌سازی برای حفاظت و نگهداری محیط زیست، گفت: «داستان‌ها می‌توانند ابزار قدرتمندی برای بازشناسی محیط زیست و ارکان آن به آحاد مردم باشند. با استفاده از روایت‌های جذاب و الهام‌بخش، می‌توان روحیه محیط زیست‌دوستی را از کودکی در دانش‌آموزان و در سنین مختلف در جامعه پرورش داد.»

وی در ادامه افزود: «دانشجویان باید به عنوان راویان محیط زیست، داستان را بیاموزند و با تسلط بر ابزارهای داستانی، خود را به روایت‌گرانی مؤثر و قدرتمند تبدیل کنند. روایت‌هایی که بتوانند به پایداری محیط زیست کمک کنند و روزبه‌روز تعداد بیشتری از مردم را با ادبیات محیط زیستی آشنا سازند.»

در بخشی از این نشست، برخی دانشجویان با طرح پرسش‌ها و موضوعات مختلف، دغدغه‌های خود را در حوزه محیط زیست مطرح کردند. میرعظیمی با دقت به این موارد پاسخ داد و تأکید کرد که تعاملات این‌چنینی، می‌تواند راهگشای ایده‌های نوآورانه برای حل مسائل زیست‌محیطی باشد.

موضوعات دیگری که در این نشست بررسی شد شامل موارد زیر بود:

ـ نقش فرهنگ‌سازی عمومی در حفاظت از محیط زیست

ـ اهمیت بازشناسی ارکان محیط زیست برای آحاد جامعه

ـ تأثیر روایت‌های داستانی در تغییر رفتارهای زیست‌محیطی

ـ پرورش نگاه خلاقانه برای حفظ منابع طبیعی و مدیریت پایدار آنها

ـ راهکارهای آموزش محیط زیستی از طریق داستان به کودکان و نوجوانان

در پایان این نشست، میرعظیمی به معرفی طرح «سازمان داستان‌مند» پرداخت و توضیح داد که چگونه این رویکرد می‌تواند به ایجاد محیط زیستی پایدار و سالم کمک کند. وی تأکید کرد که نگاه داستان‌مند، با بهره‌گیری از اصول روایت‌گری و ایجاد حس هم‌ذات‌پنداری در مخاطبان، می‌تواند به ترویج فرهنگ مسئولیت‌پذیری زیست‌محیطی و مشارکت عمومی در این حوزه منجر شود.

این نشست با استقبال دانشجویان و پرسش و پاسخ‌هایی درباره چگونگی تبدیل روایت‌های داستانی به ابزاری برای گسترش آگاهی زیست‌محیطی به پایان رسید.

   نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.