تعداد بازدید: 237
زبان : فارسی

آیین بزرگداشت استاد داریوش نوید گویی

آیین بزرگداشت استاد داریوش نوید گویی

تاریخ درج خبر : 1403/8/6

آیین بزرگداشت استاد داریوش نوید گویی در تالار احسان برگزار شد. در آیین بزرگداشت داریوش نویدگویی، چهره ماندگار فرهنگی کشور، به پاس نیم قرن تلاش در راه فرهنگ و ادب، مستند ارزشمندی از زندگی این ناشر برجسته به نمایش درآمد.

آیین بزرگداشت استاد داریوش نوید گویی در تالار احسان برگزار شد. در آیین بزرگداشت داریوش نویدگویی، چهره ماندگار فرهنگی کشور، به پاس نیم قرن تلاش در راه فرهنگ و ادب، مستند ارزشمندی از زندگی این ناشر برجسته به نمایش درآمد. این مستند به کارگردانی پویا کنگاوری و متن‌نویسی مهدی میرعظیمی، نویسنده کتاب "یک صفحه‌ای"، به طور ویژه به زوایای مختلف زندگی نویدگویی از بدو تولد در شیراز پرداخته و مسیری را که او در عرصه نشر پیموده است، روایت می‌کند. نویدگویی در این مستند با ذکر خاطراتی از بیش از پنجاه سال فعالیت خود در عرصه نشر، به دستاوردهای بی‌بدیلش در زمینه ترویج فرهنگ و ادبیات فارسی و تلاش‌هایش برای حفظ آثار فرهنگی اشاره کرد. یکی از نکات جالب این مستند، روایتی از سفر نویدگویی به زنگبار بود، جایی که او با آموزش صحافی به مردم محلی، به حفظ و احیای نسخه‌های خطی به‌جامانده از تمدن شیرازیان زنگبار کمک کرد.

به نقل از روزنامه خبر جنوب، آیین بزرگداشت نویدگویی در فضای صمیمانه‌ای با حضور شخصیت‌های برجسته علمی، فرهنگی، ادبی و هنری فارس و به همت موسس و مدیریت مجتمع فرهنگی آموزشی احسان شیراز برگزار شد. در این مراسم، که موسس مجتمع احسان، سید اسحاق فال اسیری و مدیر عامل این مجتمع دکتر فرهاد اسماعیلی نیز حضور داشتند؛ دکتر مجید اسکندری، پژوهشگر برجسته ادب پارسی، و محمدابراهیم انصاری لاری، استاندار پیشین فارس، با بیان خاطراتی از نویدگویی، ویژگی‌های اخلاقی و خدمات او را در راستای اشاعه فرهنگ شیراز و فارس ستودند.

داریوش نویدگویی که فعالیت‌های فرهنگی و نشر خود را از سال ۱۳۴۹ آغاز کرده، در طول سال‌ها با چاپ و نشر بیش از ۴۳۰۰ عنوان کتاب به توسعه ادبیات و فرهنگ پرداخته و افتخارات بی‌شماری از جمله دریافت ۹۰۰ لوح تقدیر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را کسب کرده است. همچنین، نویدگویی در ترویج آثار و حفظ نام مفاخر بزرگ شیراز مانند میرزا علی‌اصغرخان حکمت، ابراهیم گلستان، و فرصت‌الدوله شیرازی، تلاش‌های ارزشمندی داشته است. علاوه بر این، او در راستای حفظ و نمایش آثار فرهنگی و ادبی، موزه‌هایی را با هزینه شخصی تأسیس کرده است که به زودی موزه‌ای با بیش از ۱۲۰۰ نسخه دیوان شعر نیز به مجموعه آن‌ها افزوده خواهد شد.

این مراسم با اجرای زیبای موسیقی توسط گروه خموش به خوانندگی محمد ذاکر حسین ادامه یافت. در پایان این آیین، به پاس نیم قرن فرهنگ‌ورزی و تلاش‌های خالصانه داریوش نویدگویی در زمینه نشر و معرفی میراث شیراز و فارس، با اهدا لوح و هدایایی از او تقدیر به عمل آمد.

   نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.