کافی‌نت کافی‌شاپ

اواخر دهه هفتاد شمسی شغلی در حال ظهور بود که از دید بسیاری از مردم برابر یا بدتر از بیکاری شمرده می‌شد و از نظر آن‌ها این کار، کار نبود و فقط به‌عنوان علافی و وقت‌گذرانی بی‌هدف از آن یاد می‌کردند.

پرسش همیشگی آن‌ها این بود که مگر می‌شود بدون عرق ریختن و پینه بستن دست و بدون تکیه به تحصیلات عالیه و بی‌آن‌که استخدام سی‌ساله جایی باشی بگویی سر کار می‌روم؟

این شغل خیلی زود مورد توجه جوانان آن دوران قرار گرفت، به‌ویژه جوانانی که دوست داشتند کسی با لباس و مدل موهایشان کاری نداشته باشد و علاقه نداشتند که سر ببَرَند زیر بار حرف رئیس!

این‌جا بود که خِرد این جوانان به یاریشان آمد و گویی همگی در شهرها و آبادی‌های مختلف به یک راه‌کار مشترک رسیدند؛

نوآوری، خستگی‌ناپذیری و تلاش چندمهارتی!

و این آخری، ویژگی بارز تمام این جوانان فروتن بود.

آن‌ها بی‌هیچ ادعایی صبح‌ها کامپیوترهایشان را روشن می‌کردند و میزهایشان را دستمال می‌کشیدند و کار غیر رسمی و نامعتبر خود را آغاز می‌کردند و تا پاسی از شب کار می‌کردند.

آن‌ها معمولاً بچه‌های دهه پنجاه و شصت بودند و دهه هفتادی‌ها را برای ادامه راه پرورش ‌می‌دادند تا پس از آن، راه برای دهه هشتادی‌ها باز گردد.

چند سال بعد گروه دیگری از جوانان سر برآوردند و در کافه‌ها مشغول به کار شدند و چهره‌ای نو به شهرها بخشیدند. این‌ها هم همان راه‌کار را پی گرفتند؛ نوآوری، خستگی‌ناپذیری و تلاش چندمهارتی!

در زمانی که در هر کوچه و پس‌کوچه آموزشگاهی برای آموزش فنون بازاریابی و پول‌دار شدن سریع باز نشده بود و بیلبورد استادان انگیزشی و هیجان‌آفرین سر هر چهار راه برافراشته نبود و کتاب‌ها آموزش قورت دادن قورباغه را نشر نداده بودند، نوجوانان و جوانانی دست بر زانو گذاشتند و به دور از توهمِ یک شبه پولدار شدن و دو دو تا صد تا کردن، به نسخه‌ای معجزه‌گر برای دنیای امروز دست یافتند: نوآوری، خستگی‌ناپذیری و تلاش چندمهارتی!

گروه نخست که هنوز هم با همان نام غیرجدی کافی‌نت فعالیت می‌کنند، آرام‌آرام رشته امور را به دست گرفتند طوری که امروز انجام امور مالیاتی، تامین اجتماعی و بسیاری از کارهای اداری بی‌یاری ایشان امکان‌پذیر نیست و اطلاعات ذخیره شده در مغز همین آدم‌های بی‌ادعا از بسیاری کارشناسان بیشتر و کارآتر است.

گروه دوم هم امروز آرامش‌بخش بسیاری از ما در کافه‌ها هستند و با تیپی ساده و چشم‌هایی آرام و رفتاری مودبانه زندگی کدر را برق می‌اندازند.

هر دو گروه در سکوت خود فریاد می‌زنند فرزندان خود را با این راه‌کار آشنا کنید:

نوآوری، خستگی‌ناپذیری و تلاش چندمهارتی!

 

 نویسنده: مهدی میرعظیمی



   نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.